RORS-9

eteg

"Poboljšanje zdravstvene nege u neurologiji i psihijatriji - Duži život"

Prekogranična saradnja Rumunija - Srbija Interreg-IPA
U okviru projekta "Poboljšanje zdravstvene nege u neurologij i psihijatriji - Duži život" biće nabavljena utrazvučna oprema za odeljenja neurologije i psihijatrije. Radovi na sanaciji zgrade psihijatrije koja je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika su u toku.
Vrednost projekta iznosi 1.629.075 eur a projekat je planirano da bude realizovan od 24.05.2017. godine do 23.05.2019. godine.

Flajer_Predanj-RORS9

Treći okrugli sto „Poboljšanje zdravstvene nege u neurologiji i psihijatriji – duži život“

U okviru projekta „Poboljšanje zdravstvene nege u neurologiji i psihijatriji – duži život“, od 22. do 24. marta u hotelu „Hamburg“ se održavo okrugli sto, čiji je domaćin bila Opšta bolnica „Sveti Luka“. Reč je o projektu koji je deo INTERREG programa prekogranične saradnje koji partnerski realizuju Rumunija i Srbija, u koji je uključenja i ovdašnja bolnica.

Na okruglom stolu je bilo reči o temama vezanim za neurologiju i psihijatriju, uz razmenu znanja i iskustva, u diskusiji je učestvovalo 30 stručnjaka iz navedenih oblasti. Ovo je treći od ukupno dvanaest projektom planiranih događaja ovakvog tipa, i prvi koji se održava u Smederevu.

U okviru ovog projekta, kako je ranije rekao direktor Opšte bolnice"Sveti Luka" Nenad Đorđević, biće rekonstruisana i zgrada psihijatrije, koja je najstariji zidani objekat u krugu bolnice i datira iz 1921. godine. Time će na znatno viši nivo biti podignuta zdravstvena briga o pacijentima koji se leče na ovom odeljenju.

LOGO1 652x402
European-Union
victor babes
duzi zivot